Eigenaar Stadskanaalster discotheek komt in actie tegen jonge comazuipers

Jeroen van Broekhoven komt in actie tegen comazuipen

Eigenaar Jeroen van Broekhoven van discotheek Fox in Stadskanaal wordt steeds vaker geconfronteerd met jonge comazuipers. Hij komt in actie.

Hij doet dat door in samenwerking met de gemeente Stadskanaal en de politie voorlichting te geven in 48 klassen van de scholengemeenschap Ubbo Emmius.

‘Indrinken’ komt steeds vaker voor

Van Broekhoven organiseert regelmatig feesten voor scholieren waar geen alcohol wordt geschonken. Steeds vaker komt het echter voor dat de jongeren zich van te voren ‘indrinken’. Eenmaal in de warmte van de discotheek gaat het mis.

Kotsende kinderen

Bij elf van de dertien feesten die Van Broekhoven vorig jaar organiseerde, moest minstens één jongere met een alcoholvergiftiging naar het ziekenhuis worden gebracht. ,,Bovendien moest bijna honderd keer ouders worden gebeld met de vraag of ze hun kotsende kinderen op wilden komen halen. We hebben het over kinderen vanaf twaalf jaar.’’

Rauwe werkelijkheid

Van Broekhoven wil dergelijke toestanden niet meer en is daarom, in de hoop het aantal drinkende jongeren naar beneden te brengen, aan zijn rondgang langs de klassen begonnen. Onderdeel van de voorlichting is een filmpje dat tijdens een van de feesten in Fox is opgenomen en waarop je een jongen ziet die te veel heeft gedronken en er erg aan toe is. ,,De kinderen zien zo de rauwe werkelijkheid’’, aldus Heeringa. ,,Hopelijk komt die binnen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen