Einde aan onzekerheid in Appingedam: versterkingsoperatie Opwierde-Zuid gaat door

Een bouwvakker in Opwierde Zuid, Appingedam bij versterking van de huizen. Foto: Archief DvhN

Met de uitkomsten van de besprekingen tussen de regio en de minister over de versterkingsopgave, komt er een einde aan de onzekerheid voor Opwierde-Zuid in Appingedam. De versterkingsoperatie kan worden uitgevoerd.

Dat melden burgemeester en wethouders van Appingedam.

Het gaat in Opwierde-Zuid om ongeveer 400 woningen. Het versterken van de scholen en de bouw van een nieuwe campus, gaat ook door. Voor de zogeheten vliesgevelwoningen komt extra geld beschikbaar.

,,In de afgelopen periode ontstond bij onze inwoners onzekerheid naar aanleiding van het besluit tot verlagen van de gaswinning en de aangekondigde pauze in de versterking. Het was onduidelijk voor welke woningen dit wel of niet gold”, reageert burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

In overige delen van Opwierde zijn voor ongeveer 850 woningen versterkingsadviezen beschikbaar, maar nog niet gedeeld met de inwoners. Binnen enkele weken wordt meer duidelijk over de voortgang van deze versterking. Hiemstra vindt dat ook deze operatie moet doorgaan.

Alle betrokken inwoners worden via de Nationaal Coördinator Groningen schriftelijk op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen