Einde talkshow Stand van Stad: een terugblik in beeld met presentator Bram Douwes (+video's)

Na bijna vijf jaar komt er een einde aan de maandelijkse talkshow Stand van Stad. Een terugblik op bijzondere, spraakmakende en opvallende momenten met presentator Bram Douwes.

Vijf jaar lang was hij het gezicht van de talkshow. ,,Dit soort programma's zijn leuk om te maken, omdat ze zich door ontwikkelen. Stand van Stad is in vijf jaar uitgegroeid tot een serieus televisieprogramma. We hebben in het najaar de prijs voor beste lokale televisieprogramma gewonnen. Beter kunnen we het eigenlijk niet doen.''

Van Kraantje Pappie tot André Kuipers

In vijf jaar tijd interviewde Douwes tal van bekende en minder bekende gasten. Interviews die eruit sprongen? ,,Kraantje Pappie of André Kuipers'', zegt Douwes. ,,Maar een interview dat ik ook heel leuk vond, was met Dina Boonstra toen ze net aantrad als directeur van de NDC Mediagroep. Ze was zo open en eerlijk en heel grappig over het welzijn van de krant. Mensen zaten echt met hun oren te klapperen over hoe open ze was over de stand van zaken bij de krant.''

Marjolein Rover ruziet met DJ Jean

Hét meest bijzondere moment van het programma vindt Douwes moeilijk te kiezen. „Behalve boeiende interviews heb ik ook altijd genoten van Wabbesch Wabbesch en hoe hij bijvoorbeeld het karakter Marjolein Rover ontwikkelde. Een filmpje van vorig jaar, waar ze ruzie kreeg met DJ Jean, blijf ik hilarisch vinden.” 

'Groningen verdient zo'n soort programma'

Als het aan Douwes ligt, behoudt de stad een platform dat geregeld terugkijkt op het nieuws. „Groningen is een stad waar veel gebeurt en ik denk dat het zo’n soort programma verdient. Het mooie van zoiets als Stand van Stad is dat we van een afstand naar het nieuws kunnen kijken en er iets van kunnen vinden. Ik hoop dat er over een nieuwe vorm wordt nagedacht, maandelijks, maar misschien wel wekelijks of tweewekelijks.”

Beste lokale tv-programma

De allerlaatste show is op 21 december. Stand van Stad begon in 2013 en werd in september nog geëerd met de titel beste lokale tv-programma.

Stand van Stad is een samenwerking tussen Platform GRAS, het Groninger Forum, OOG TV en Dagblad van het Noorden. De show wordt opgenomen in het Groninger Forum en is te zien op OOG TV.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.