Elise Pastoor eerste buurtbrandweervrouw Groningen

Vlagtwedde zorgt voor een unicum: voor het eerst in de geschiedenis gaat er in de provincie Groningen een buurtbrandweervrouw aan de slag.

Elise Pastoor is degene die deze functie invulling geeft. Vanmiddag in gemeentehuis te Sellingen is ze geïnstalleerd.

De buurtbrandweer is een twee jaar durende pilot, bedoeld om inwoners, bedrijven en instanties binnen de gemeente Vlagtwedde op een nieuwe manier in contact te brengen met de brandweer.

Die treedt nu op als brandweerfunctionaris en richt op het voorkomen van brand. Ook kent de brandweer nu de buurt(bewoners) goed en andersom eveneens. De preventie houdt in dat de buurtbrandweer brandveligheid onder de aandacht brengt bij de mensen thuis en de kleine winkeliers.

Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde is verheugd met de komst van de buurtbrandweervrouw. “Het is erg fijn dat de Veiligheidsregio tegemoet komt aan dit verzoek uit onze gemeenteraad”, zegt ze. „Elise Pastoor krijgt een belangrijke spilfunctie in onze gemeente en ik hoop dat dankzij haar komst inwoners en bedrijven nog beter geïnformeerd zullen zijn over brandpreventie. Want, voorkomen blijft beter dan genezen!”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.