Elly Pastoor wil graag door als wethouder in Westerkwartier

PvdA-wethouder Elly Pastoor van Grootegast treedt na de verkiezingen mogelijk aan als wethouder in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

De PvdA maakte donderdagavond bekend dat Pastoor (63) is aangewezen als wethouderskandidaat. Aanvankelijk wilden de sociaal-democraten hierover geen mededelingen doen. De naam van Pastoor prijkt niet op de kieslijst van PvdA Westerkwartier. De oud-wethouder van Groningen die woont in Haren, treedt op als lijstduwer voor de PvdA in de gemeente Groningen.

‘Mooiste baan die er is’

Tweeënhalf jaar geleden trad Pastoor aan in Grootegast. Zij volgde toen Kor de Wagt na diens overlijden op. ,,Door mensen bij elkaar aan tafel te brengen, kun je problemen oplossen en ook zorgen dat zaken van de grond komen’’, zegt Pastoor. Zij noemt het wethouderschap ‘de mooiste baan die er is’.

Supermama, zzp’ers en Tuuntje

In Grootegast voert ze het wethouderschap uit als parttimebaan (50 procent). Ze is name verantwoordelijk voor de portefeuille werk en inkomen en vindt dat ze met een kleine fractie van slechts één persoon (Myra Eeken-Hermans) heel wat heeft bereikt. ,,Ik ben trots op het project Supermama dat van de grond is gekomen, waarbij aan vrouwen in benarde positie de helpende hand wordt gereikt. Ook is het gelukt om Grootegast te laten aansluiten bij een soort helpdesk, waarop kleine zelfstandigen een beroep kunnen doen als ze het moeilijk hebben. Verder ben ik heel tevreden over het Tuuntje in Opende waar groente wordt geteeld voor de voedselbank.’’

‘Parttime maar ik ben er altijd’

Bij een eventuele ‘doorstart’ als wethouder blijft ze wonen in Haren: ,,Mijn ervaring is dat je niet in het gebied hoeft te wonen om er toch altijd te zijn.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.