Penning van verdienste voor burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl

Burgemeester Gerard Beukema: 'Voor 1 oktober informeren we de bewoners opnieuw.' Foto: Eigen foto

Waarnemend burgemeester Gerard Beukema heeft de penning van verdienste van de gemeente Delfzijl gekregen. De onderscheiding werd hem woensdag in de laatste raadsvergadering van de zelfstandige gemeente Delfzijl uitgereikt door locoburgemeester Jan Menninga en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Arie Heuvelman.

‘De heer Beukema is in de afgelopen tijd geen burgemeester geweest die ‘alleen op de winkel paste’ in de aanloop naar de herindeling. In zijn ambtsperiode heeft hij zich op een zeer bijzondere wijze ingezet voor de belangen van de gemeente Delfzijl en haar inwoners’, licht het college, dat de onderscheiding toekent, in een persbericht toe.

Gerard Beukema (68) is sinds 1 oktober 2015 waarnemend burgemeester van Delfzijl. Hij treedt 1 januari aan als waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Eemsdelta, waarvan ook Appingedam en Loppersum deel gaan uitmaken.

Penning van Verdienste

De op 15 augustus 1977 door d e gemeenteraad ingevoerde penning van verdienste is een blijk van waardering voor ingezetenen van de gemeente Delfzijl, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van Delfzijl.

De onderscheiding bestaat uit een aan weerszijden bewerkte zilveren penning met een daarbij behorende oorkonde. De penning was tot woensdagavond 24 keer uitgereikt, voor het laatst in 2019.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Eemsdelta
menu