Emotionele volleybalcoach ontvangt sportpenning van de stad Groningen

Abiant Lycurgus-coach Arjan Taaij nam woensdagmiddag op het stadhuis van Groningen de sportpenning van de stad Groningen in ontvangst.

Taaij keeg de onderscheiding uit handen van wethouder Paul de Rook die hem ambassadeur voor de stad Groningen noemde.

De oefenmeester nam zelf ook het woord en schoot vol. Taaij dankte zijn staf, de club en zei met bevende stem en tranen in zijn ogen dat hij trots is als Groninger deze erkenning te krijgen.

Indrukwekkende reeks titels

Als coach van de Groninger volleybalvereniging Lycurgus behaalde Arjan Taaij een indrukwekkende reeks titels: landskampioen 2016, 2017 en 2018, bekerwinnaar in 2016 en houder van de Supercup in 2015, 2016 en 2017.

Naast volleybalcoach is Taaij docent aan de Hanzehogeschool, waar hij ook werkt als lector Sportwetenschappen. Zelf speelde hij acht jaar bij Lycurgus, waarvan vier jaar in de Eredivisie. In 2009 vervolgde hij zijn loopbaan als coach van Lycurgus, eerst van het tweede team en sinds 2013 als succesvol hoofdcoach van het eerste.

Daarnaast is Arjan Taaij de lokale sportpromotor van de Nationale Sportweek, waarvan de stad Groningen van 15 september tot en met 29 september 2018 de nationale gastheer is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.