Emotionele reünie voor Sappemeerster 'adoptiebaby'

Victor van der Land uit Sappemeer beleefde zondag een emotionele reünie op Schiphol. Na bijna veertig jaar zag hij de Brabantse dames terug die hem als adoptiebaby uit Indonesië naar Nederland brachten.

Leve de social media. Als zijn vriendin het niet toevallig had ontdekt op Facebook, had Victor van der Land nooit geweten dat hij werd gezocht. Vooral die foto bij de oproep van Wendy Dekker kwam hem bekend voor uit zijn eigen kinderalbum: twee donkere baby’s in de armen van twee oer-Hollandse begeleidsters.

Die ontdekking bracht de twee onlangs al samen in Sappemeer, gisteren volgde er nog een tweede reünie. Voor het eerst sinds die foto zagen Victor en Wendy de dames terug die hen in augustus 1977 op Schiphol in de armen legden van hun nieuwe adoptieouders.

Lia Maas en Coby Tack uit Bergen op Zoom zijn nu krasse zeventigers, maar die ene reis zijn ze nooit vergeten, zeggen ze. ,,Elke keer als we op tv naar het programma Spoorloos keken, dachten we aan jullie.’’

Terwijl de foto’s van toen rondgaan, komen de herinneringen los. ,,Bij het opstijgen lag je met grote, verwachtingsvolle ogen naar me te kijken’’, zegt Lia tegen Wendy. ,,Jullie waren zo schattig.’’ Victor is ontroerd door het weerzien. ,,Dit is een mooi moment. Een herinnering op een foto wordt nu tastbaar.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.