Enkele tips over brandstichting seksclub Swingers Dream in Waterhuizen

Partyclub Swingers Dream in Waterhuizen brandde volledig uit ANP

Onderzoeksbureau Biesboer Expertise heeft enkele tips binnengekregen over de brandstichting van seksclub Swingers Dream in Waterhuizen.

,,Een aantal tipgevers heeft zich gemeld’’, zegt brandexpert Gordon Sheenan. Het bureau maakte twee weken geleden middels een advertentie bij Dagblad van het Noorden duidelijk dat de verzekeraar van het pand een ‘aantrekkelijke’ beloning uitlooft voor de tip die leidt naar de dader(s).

Experts concludeerden brandstichting

Het sekshuis aan het Winschoterdiep ging op woensdag 26 juni in vlammen op. De zaak was die avond gesloten. Experts van Biesboer en de politie concludeerden op basis van onderzoek ter plekke dat de brand is aangestoken.

Bruikbare informatie gaat door naar politie

,,Het is mooi dat op de advertentie wordt gereageerd’’, aldus Sheenan. Hij wil inhoudelijk niets kwijt over de informatie of de melders. ,,We onderzoeken nu hoe betrouwbaar de tips zijn. Bruikbare informatie spelen we door aan de politie.’’

De advertentie met de beloning is een laatste poging om de onopgeloste zaak vlot te trekken. Onderzoek van de politie heeft niks opgeleverd.

De verzekeraar bepaalt achteraf pas welk bedrag zij uitkeert voor een eventuele gouden tip. Als een verdachte wordt aangehouden en veroordeeld, kan de verzekeraar de schade verhalen.

menu