Enquête na mishandeling: voelen homo’s zich onveilig?

Belangenvereniging COC voor homo’s en lesbiennes gaat bij de Groninger achterban peilen in hoeverre zij zich onveilig voelt in de stad.

Argwaan politie

Ook is een van de vragen hoe groot de argwaan richting politieagenten is. Dat is de uitkomst na contact tussen het stadsbestuur en het COC nadat eerder dit jaar twee lesbische vrouwen werden mishandeld door drie mannen.

Danny zoekt problemen

De mishandeling was aanleiding voor het programma Danny zoekt Problemen om Groningen te bezoeken. Het liet zien dat veel homo’s en lesbiennes weinig vertrouwen hebben in de politie. De Partij voor de Dieren stelde er raadsvragen over.

,,We willen weten of er maatregelen nodig zijn om ervoor te zorgen dat homo’s en lesbiennes zich veilig voelen’’, zegt burgemeester Peter den Oudsten.

Overigens is hij niet te spreken over het beeld dat geschetst werd. Groningen zou laconiek hebben gehandeld. ,,Dat klopt niet. We zijn bij de slachtoffers geweest en hebben direct goed contact gehad met het COC. Ik ben ook geïnterviewd voor de uitzending en dat ging op een ergerlijke, onbeschofte manier’’, zegt Den Oudsten.

Foto: Enkele honderden maakten vorige maand een wandeling voor liefde en repesct door de Groninger binnenstad na de mishandeling. (Kees van de Veen)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.