Enthousiasme over plannen Groninger Hoofdstation

Auto’s en bussen hoeven niet over de Parkweg of een andere straat in de Rivierenbuurt te rijden om bij de nieuwe stationsingang Zuid in Groningen te komen.

Met die toezegging nam wethouder Paul de Rook (D66) dinsdagavond de verkeerszorgen uit de buurt weg. Er worden aan de Parkweg ook geen huizen gesloopt. Het Hoofdstation krijgt een tweede hoofdingang aan de zuidzijde en drie tunnels voor reizigers, fietsers en bussen. Alle raadsfracties reageerden enthousiast op de verhuizing van het busstation.

PvdA, SP, Stadspartij en 100% Groningen willen een comfortabele overkapping die trein- en busreizigers beschermt tegen wind en regen. Het CDA wil in elk geval ook het busperron overkappen, daar is nog geen geld voor. De Rook hoorde bijna alle suggesties terug in wensenlijstjes met prioriteiten. ,,We hopen met een goede strategie uit te komen bij wat we willen.’’

D66, Student en Stad, PvdD en GroenLinks geven de voorkeur aan extra duurzaamheid. ChristenUnie zet de restauratie van de monumentale kappen bovenaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.