Ernstig ongeluk: ‘Inhaalmanoeuvre was inschattingsfout‘

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een werkstraf van 160 uur geëist tegen een 27-jarige Assenaar die in juni 2015 een ernstig verkeersongeluk veroorzaakte op de Witterhoofdweg in Assen. Naast de werkstraf werd om een jaar rijontzegging gevraagd.

De man haalde met (te) hoge snelheid een voor hem rijdende auto met caravan in. Door de inhaalmanoeuvre moest een tegemoetkomende motorrijder ontwijken. Dat ging fout. De motorrijder werd geraakt door een derde auto en raakte daarbij zwaar gewond. In het ziekenhuis in Groningen moest direct het onderbeen van het man worden geamputeerd.

De verdachte erkent dat hij te hard reed. Tegen de rechters: ,,Ik heb een inschattingsfout gemaakt.’’ Getuigen hebben verklaard dat de man met een rotgang reed. Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht waar het zicht volgens de politie ,,zeer beperkt” is.

De verdachte noemde zichzelf geen bijzonder snelle rijder: ,,Ik rij graag de maximaal toegestane snelheid.’’ Het ongeluk gebeurde daags na de TT in Assen. De officier van justitie: ,,Was u in een scheurstemming?’’ De verdachte: ,,Nee.’’

Uitspraak over twee weken.

menu