Euroborg krijgt hybride grasmat

FC Groningen speelt in het nieuwe voetbalseizoen op een hybride grasmat, een combinatie van natuurgras, versterkt met kunstvezels.

Dit heeft algemeen directeur Hans Nijland dinsdagmiddag bekend gemaakt. In de tweede helft van mei wordt begonnen met de aanleg van het nieuwe veld.

Het huidige grasveld wordt vervangen door een zogeheten Desso grassmasterveld. De FC heeft al ervaringen met deze grasmat opgedaan op het vernieuwde sportpark Corpus den Hoorn. Daar liggen drie van zulke velden. Meerdere Premier League- en Bundesligaclubs voetballen op zulke grasmatten.

De renovatie van de grasmat in Euroborg duurt ongeveer twaalf weken duren.

DessoSports, tapijtboer van origine (1930), tegenwoordig een Belgisch-Nederlandse onderneming, zit sinds 1980 in het kunstgras. Het bedrijf heeft in Engeland Wembley en de stadions van Aston Villa, Manchester City, Liverpool en Arsenal al voorzien van de hybride mat. In alle werelddelen trainen en spelen voetballers, tennissers, rugbyers en american footballers op kunstgras van het bedrijf, onderdeel van Desso uit Oss.

Gewoon gras steekt straks een halve centimeter boven de groene kunststofvezel uit. De vezels steken 18 cm diep in de bodem en komen 2 cm boven de grond uit. Het gewone gras wordt straks op 2,5 cm gemaaid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.