Even geen kaarten meer voor David Bowie Is

Late beslissers of impulsieve museumbezoekers kunnen zich de moeite besparen. Aan de kassa van het Groninger Museum worden vandaag maandag, morgen en mogelijk ook woensdag geen kaartjes verkocht voor de tentoonstelling David Bowie Is. Alle beschikbare kaarten voor deze dagen zijn al uitverkocht. Dat is sinds de opening van de opening van de expositie op 11 december nog niet gebeurd.

Woordvoerster Regina Zwaagstra zegt dat het museum door de kerstvakantie een zeer drukke periode beleeft. Afgelopen zondag zat het museum aan de randen van zijn capaciteit met 2100 bezoekers. Omdat bezoekers met een headset door de tentoonstelling geleid worden zijn per uur 350 plaatsen beschikbaar. Zondag moesten mensen die spontaan voor de Bowie-expo naar Groningen kwamen daardoor aan de kassa teleurgesteld worden. Zwaagstra adviseert iedereen die de expositie wil bezoeken om kaarten online via de site van het Groninger Museum te reserveren. Tot dusver bezochten al 22.000 mensen de tentoonstelling.

Vandaag en dinsdag worden vanwege de drukte aan de kassa geen kaarten meer verkocht. Mogelijk blijft kaartverkoop aan de kassa woensdag ook achterwege. Dat hangt af van de onlineverkoop. Voor oudejaarsdag en nieuwjaarsdag zijn aan de kassa waarschijnlijk wel weer kaarten te koop. Zwaagstra verwacht dat het na de jaarwisseling de vakantiepiek rondom de expositie achter de rug is.

Direct na de opening klaagden bezoekers over chaotische taferelen. Volgens Zwaagstra zijn maatregelen genomen om het bezoek beter te stroomlijnen. ,,Er staat anderhalf uur voor de expositie. Mensen bleven gewoon veel langer bij de tentoonstelling hangen.”

De tentoonstelling is tot en met 13 maart te bezoeken

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.