Evert Bisschop Boele bijzonder hoogleraar cultuurparticipatie

Evert Bisschop Boele, lector van het Prins Claus Conservatorium in Groningen is benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Per 1 november is dr. Evert Bisschop Boele (foto) benoemd tot bijzonder hoogleraar Betekenis van cultuurparticipatie. Met de leerstoel bevorderen het LKCA en de Erasmus Universiteit Rotterdam de wetenschappelijke belangstelling voor cultuurparticipatie.

Deze leerstoel is ingesteld door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Centraal staat onderzoek naar de betekenis van cultuurparticipatie voor identiteit, zingeving en sociale relaties. Bisschop Boele (1964) combineert de nieuwe functie naast zijn werk bij het Prins Claus Conservatorium als leading lector kunst en samenleving.

Bisschop Boele studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium Maastricht en etnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2013 summa cum laude in de sociale wetenschappen aan de Georg-August-Universität in Göttingen (D).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.