Excuses met bloemetje van college

B en W van Slochteren hebben welgemeende excuses aangeboden aan de koper van een kavel aan de Verlengde Veenlaan wegens gebrekkige communicatie.

Aan de Verlengde Veenlaan in Slochteren, in het verlengde van de gemeentewerf, heeft de gemeente een aantal bouwkavels in de aanbieding.

Een koper die daar na veel vijven en zessen een kavel kocht en daar een aardbevingsbestendige schuurwoning in hout bouwt, ziet zich geconfronteerd met een buurman die wonen en werken wil combineren.|

,,Wij gingen er vanuit dat de bouwer wist wat er naast hem stond te gebeuren’’, zei wethouder Nico Stok. ,,B en W heeft voor de gebrekkige communicatie welgemeende excuses aangeboden, vergezeld van een bloemetje. Niels Joostens (ChristenUnie) zei dat de gemeente Murphy’s law, alles wat mis kán gaan, zál ook mis gaan, in overtreffende trap had gebroken. Fré Bos (CDA) meent dat het college niet goed heeft nagedacht en nat gaat wanneer schadeclaims komen. Het agendapunt met betrekking tot de omgevingsvergunning van de schuurwoning is van de agenda gehaald en komt in een volgende raad terug.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.