Explosiegevaar en ontruiming na brand in slaapkamer Groningen

Bij een felle brand in een woonhuis aan de Friesestraatweg in Groningen is donderdag een gewonde gevallen. In eerste instantie vermoedde de politie Groningen een explosie, maar daar zijn geen aanwijzingen voor gevonden.

Explosiegevaar

Er was na de brand sprake van mogelijk blijvend explosiegevaar, dus werden panden aan de Friesestraatweg vanaf nummer 22 in de richting van de spoorwegovergang ontruimd. Er werd ook een groot gebied rondom de woning afgezet. Verkeer werd omgeleid.

Op straat was geen sprake van paniek. Er waren veel hulpdiensten ter plaatse. De politie schaalde op naar GRIP 1. Het is nog onduidelijk waardoor er explosiegevaar dreigde.

In de loop van de avond werd een steeds groter gebied deel van de naastgelegen Schilderswijk uit voorzorg ontruimd of afgesloten. Ook burgemeester Peter Den Oudsten kwam in de loop van de avond een kijkje nemen.

Naar binnen

De hulpdiensten gingen de woning binnen om onderzoek te doen naar de mogelijke oorzaak. Onder hen was een bomexpert. Buiten stond een ambulance klaar.

Knal

Buurtbewoners en ooggetuigen maakten omstreeks tien over acht melding van een knal. Onduidelijk is nog waardoor deze veroorzaakt werd. Volgens de politie komt de knal niet uit het pand waar de hulpdiensten naar binnen zijn gegaan.

Brand

Volgens de Groningse brandweer woedde aan het begin van de avond vlak na zessen in een slaapkamer aan de achterkant van de woning kort een hevige brand, waarbij de slaapkamer totaal verwoest raakte.

Een man raakte lichtgewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis, maar is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De man bleek niet de bewoner van de woning. De bewoonster is door de politie gehoord, meldt de politiewoordvoerster. Ze is niet aangehouden.

Tegen negenen schaalde de politie af en vertrokken de meeste hulpdiensten. Ook verkeersblokkades werden opgeheven. Omdat er wel sprake was van verdachte omstandigheden, doet de politie nog steeds onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.