Extra beveiligers in azc van Ter Apel

In het asielcentrum in Ter Apel lopen momenteel extra beveiligers rond. Dit vanwege de agressieve houding die ‘veilige landers’ soms aannemen.

Dat zijn asielzoekers die uit veilig verklaarde landen, in dit geval vooral Noord-Afrikaanse landen, komen. Ze melden zich in het asielcentrum maar maken geen kans op een verblijfsvergunning en moeten snel terug. In de periode dat ze in het dorp verblijven, veroorzaken sommigen van hen echter wel overlast. In het dorp maar ook in het asielcentrum zelf.

Volgens woordvoerster Jacqueline Engbers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) nemen ze daar soms een agressieve houding jegens COA-personeel maar ook andere bewoners aan. Die houding heeft ook al tot incidenten geleid, zegt ze. ,,Daarom hebben we besloten extra beveiligers in te huren. Die lopen hier altijd rond maar nu gaat het om meer personen. Zo willen we de leefbaarheid in het centrum op orde houden.’’

Om de overlast in het dorp te verminderen heeft de gemeente Vlagtwedde onlangs besloten tot een verbod op het drinken van alcohol in de openbare ruimte. Excessief drankgebruik was volgens de gemeentebestuurders namelijk een oorzaak van de overlast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.