Extra bier voor ‘De bal is rond’

‘Stadion De Klinker’ in Winschoten is voor de tweede editie van De bal is rond bijna uitverkocht. En nog beter nieuws: er is deze keer voldoende bier voor de supporters.

,,Vorig jaar hebben we de bierconsumptie van de bezoekers onderschat”, blikt organisator Jeroen Hemmes terug. ,,Nu hebben we een extra koelcontainer gehuurd.”

De bal is rond is een eigen theaterproductie, van hoofdzakelijk personeel in dienst van De Klinker, waarbij de zelfkant van de voetballerij centraal staat. Niets over successen van FC Groningen of over het Europees avontuur van Ajax. Nee, het gaat over vertrektijden op zondagochtend naar bijvoorbeeld het voetbalveld van BNC in Finsterwolde, om er ter plekke achter te komen dat het duel is afgelast.

Petje-op-petje-af

Columnisten uit de provincie, onder wie Henk de Haan, Meindert Talma en Herman Sandman, verhalen op een vrolijke manier, met zelfspot over talloze aspecten van de voetballerij. Daarnaast is er een voetbalquiz, petje-op-petje-af, waarin Johan Derksen en Jan Mulder een centrale rol vervullen. Alles gelardeerd met voetbalbeelden van het Winschoter Stadsjournaal. ,,Een gouden formule”, meent Hemmes. ,,Want de kracht is de herkenbaarheid. In de zaal zitten veel voetballers of liefhebbers van het spelletje.”

Vorig jaar maakte Arie Haan zijn opwachting als speciale columnist, deze keer komt Henk Spaan, nationaal bekende voetbalcolumnist en analist, naar Winschoten. ,,Ik denk dat we daarmee ook nu weer een mooi affiche hebben.”

Pumps en Penalty’s

Hoewel het een eigen productie is – Hemmes, David Stolk en Erik Hulsegge trekken de kar – oogt het decor professioneel. ,,We zijn er in geslaagd de grasmat van de professionele voorstelling Pumps en Penalty’s in ons bezit te krijgen. Daarnaast beschikken we over een dug-out.”

Een hebbeding is ook het programmaboekje, volgens Hemmes. ,,Voorzien van een nummer voor de verloting. Dat is bij de meeste voetbalclubs nog altijd traditie en een inkomstenbron.” De hoofdprijs zijn kaarten voor een duel in de Premier League. ,,Maar de tweede prijs is ook niet te versmaden. Vip-gast in de bestuurskamer van een regionale voetbalclub”, grijnst Hemmes. ,,Of wat te denken van een bolletje kaas!”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.