Extra brandblussers in kort gemaaide vesting Bourtange

In de vesting Bourtange zijn dit weekeinde tijdens het evenement Vesting Spectaculum extra brandblussers aanwezig.

Dit vanwege de grote droogte. ,,Mocht ergens brand ontstaan, dan kunnen we de blussers meteen gebruiken’’, zegt manager Hendri Meendering van de Stichting Vesting Bourtange (SVB).

Het leven in vroegere eeuwen

De SVB organiseert allerlei evenementen in het vestingdorpjes en ook Vesting Spectaculum. Daar doen meer dan 300 zogenoemde re-enactors aan mee: mannen en vrouwen die laten zien hoe het leven in vroegere eeuwen er uit zag.

Gestookte vuurtjes

Normaal koken zij hun eten op gestookte vuurtjes maar dat mag dit weekeinde niet. De gemeente Westerwolde houdt zich aan het advies van de Veiligheidsregio Groningen om een stookverbod voor evenementen af te kondigen.

Vierduizend liter water

,,Zelf nemen we dus ook maatregelen’’, zegt Meendering. ,,Denk daarbij niet alleen aan de brandblussers. We plaatsen ook overal borden waarop we waarschuwen voor brandgevaar. Net buiten de vesting staat vierduizend liter water klaar om ingezet te worden. En we hebben het gras op de vestingwallen en andere plekken heel kort laten maaien.’’

Meendering verwacht dat Vesting Spectaculum dit weekeinde in totaal door zeker 5000 mensen wordt bezocht. ,,Zoveel kwamen in vorige jaren ook.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.