FC Groningen shirt brengt 751 euro op voor Kika

Het Friese bedrijf Domino ICT uit Leeuwarden heeft 751 euro opgehaald voor Kika met de veiling van een rijkelijk gesigneerd bekerfinaleshirt van FC Groningen. Nieuwe eigenaar is de Groninger schippersfamilie Danser.

Het geveilde kledingstuk was bedoeld voor middenvelder Tom Hiariej. Helaas ging hij vanwege een blessure niet het veld op in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Desalniettemin zijn van het shirt maar vijftig gemaakt en zetten alle spelers die de finale om de KNVB-beker in Rotterdam wonnen hun handtekening er op.

Het Leeuwarder bedrijf kwam in het bezit van het gesigneerde shirt bij een verloting tijdens de zakenbeurs Noord-Nederlandse Promotiedagen. Een shirtsponsor van de FC verlootte het voetbalshirt daar. Werner Bergsma en zijn collega's van Domino vonden dat het shirt niet thuishoort in Friesland en besloten het te veilen voor het goede doel.

Het bedrijf kreeg 36 biedingen binnen. ‘Winnaar' Andries Danser laat weten ieder jaar een bedrag te doneren aan Kika. ,,We zijn supporters van FC Groningen, dus we moesten en zouden het hoogste bod uitbrengen”. De familie moet nog wel even geduld hebben voordat ze het shirt echt kunnen vasthouden. Ze zit nu op zee en keert pas eind februari terug.

Op de foto het geveilde shirt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.