FC Groningen start met gezichtsherkenning

Mensen met een stadionverbod worden bij FC Groningen voortaan sneller tegen gehouden. De club is begonnen met een pilotproject met beveiligingscamera’s en gezichtsherkenning.

Dat project is volgens beveiligingsnieuws.nl aan FC Groningen toegekend door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De pilot is bedoeld om nieuwe oplossingen te zoeken om de veiligheid en het comfort in en rond de stadions van eredivisieclubs te verbeteren.

In het Noordlease Stadion hangen bij de ticketcontrole vier beveiligingscamera’s met speciale software. Bezoekers worden geregistreerd en de beelden worden vergeleken met gegevens in de database van geregistreerde supporters met een stadionverbod.

Bij een positieve match kan het veiligheidspersoneel direct ingrijpen, staat op de website. ,,Vanwege de privacywetgeving worden alleen de profielfoto’s van geregistreerde supporters met een stadionverbod opgeslagen, zonder verdere persoonlijke gegevens’’, meldt beveiligingsnieuws.nl.

Dian de Bruijn, veiligheids- en publiekscoördinator van FC Groningen laat weten dat de veiligheidsmedewerkers productiever en optimaler kunnen worden ingezet. ,,Terwijl voorheen alle 22.500 bezoekers als het ware individueel visueel moesten worden gecontroleerd, zorgt de software nu binnen enkele seconden voor een melding. Zo kunnen wij onze aandacht verleggen naar andere prioriteiten rond de wedstrijd, zoals het comfort en de veiligheid op de tribunes en de omloop.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.