FC Groningen verliest oefenpartij van NAC Breda

FC Groningen heeft in een oefenwedstrijd verloren van NAC Breda. In het Noordlease Stadion werd met 0-1 afgesloten. Cyriel Dessers maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt. Hij omspeelde doelman Peter van der Vlag die een dieptepass verkeerd had beoordeeld.

FC Groningen had daarvoor een paar goede scoringsmogelijkheden laten liggen. Mimoun Mahi, Tom van Weert en Danny Hoesen wisten er geen raad mee. Voor NAC Breda schoot Mounir El Allouchi tegen de onderkant van de lat.

Het elftal van FC Groningen bestond uit een mix van basis- en wisselspelers en was aangevuld met de tweede selectiespelers Roland Baas, Ajdin Hrustic, Joël Amakodo, Michael Breij en doelman Peter van der Vlag.

Van dit vijftal speelde Van der Vlag de volle negentig minuten. Baas begon aan de wedstrijd en werd in de loop van de tweede helft vervangen door Amakodo. Breij (voor Bryan Linssen ) en Hrustic (voor Danny Hoesen) kwamen later ook nog binnen de lijnen.

Ernest Faber kon geen beroep doen op Hans Hateboer, Oussama Idrissi (beiden op pad met Jong Oranje), Simon Tibbling (Jong Zweden), Albert Rusnák (Jong Slowakije), Juninho Bacuna (Oranje onder 20),  Alexander Sørloth en Ruben Jenssen (nationale elftal van Noorwegen).

Doelman Stefan van der Lei, Jason Davidson, Kasper Larsen, Jesper Drost en Desevio Payne waren vanwege blessures evenmin beschikbaar. Tom Hiariej begon op de bank en loste direct na de pauze Yoëll van Nieff af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.