FC Groningen wint van Roda JC met 1-0

FC Groningen heeft de kans op het bereiken van de play-offs levend gehouden. Het won in een slechte wedstrijd met 1-0 van Roda JC. Albert Rusnák was de matchwinner in Euroborg. De Slowaak miste vlak voor tijd een strafschop.

De wedstrijd gaf het beeld te zien wat te verwachten viel. Roda JC trok zich terug op de eigen helft en gunde FC Groningen de bal. De Limburgers kwamen voor een punt en met een stiekem countertje hoopten zij er drie te kunnen meenemen.

Traag, maar aanvallend

FC Groningen combineerde bij vlagen weliswaar aardig, maar deed dat in een te traag tempo om de defensie van Roda JC te kunnen stukspelen. De wedstrijd kon in de eerste helft niet boeien. Daarvoor gebeurde te weinig voor de doelen. De toeschouwers moesten zich tevreden stellen met een paar schoten van Albert Rusnák, beide door Benjamin van Leer gestopt, en een uithaal van Jesper Drost, eveneens door de doelman van Roda JC gekeerd. De Limburgers werden voor de pauze gevaarlijk met een kopbal van Kristoffer Petersen, maar ook Sergio Padt was goed bij de les.

Strafschop

Met een dubbele wissel direct na de rust gekeerd probeerde Erwin van de Looi zijn ploeg aanvallende impulsen te geven. Alexander Sørloth kwam voor de onzichtbare Danny Hoesen en Simon Tibbling verving de ook al anoniem meespelende Juninho Bacuna. De ingrepen sorteerden aanvankelijk niet het beoogde effect. Ook in de eerste fase na de hervatting straalde de ploeg niet uit te knokken voor zijn laatste kans om de play-offs te bereiken.

Halverwege de tweede helft nam de thuisclub toch de leiding door Rusnák. De Slowaak trof via Tom van Hyfte de roos. Vlak voor tijd miste Rusnák een strafschop. Doelman Van Leer stopte de elfmetertrap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.