FNV: TSN op randje van de afgrond

Gemeenten houden zich niet aan de afspraken die gemaakt zijn met staatssecretaris Martin van Rijn en de vakbond FNV over de problemen in de thuiszorg. Als de komende dagen geen oplossing wordt gevonden, dreigt thuisorganisatie TSN alsnog failliet te gaan, zo waarschuwt vakbond FNV dinsdagavond.

TSN verkeert al langer in zwaar weer. Eind november kreeg het bedrijf uitstel van betaling. Van Rijn stelde begin december miljoenen beschikbaar om de problemen op te lossen, maar volgens de FNV dreigt het geld dat beschikbaar is om de acute problemen op te lossen, te verzanden in bureaucratie.

TSN is met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten het grootste thuiszorgbedrijf van het land. In Groningen en Drenthe heeft het bedrijf diverse vestigingen.

,,We hebben goede afspraken kunnen maken met de staatssecretaris. Nu moeten de gemeenten nog aan hun afspraken worden gehouden'', zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk dinsdagavond. Volgens de FNV is het geld er, maar komen de gemeenten nog niet over de brug.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.