Fake Twitteraccount Bedumer burgemeester

Burgemeester Henk Bakker van Bedum heeft sinds dinsdag een Twitteraccount, alleen is het niet van hemzelf: ,,Nee zeg, stel je voor.’’

Het account heet ‘Burgemeester Bakker’, met als extra info: ‘Burgemeester Bakker uit Bedum. Ik vind social media eigenlijk maar niks. Amen. Parodie.’ De foto moet van een aantal jaren geleden zijn, want zijn haardos is voller dan nu en de baard minder grijs.

Bakker heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij op zijn zachtst gezegd sceptisch is tegenover het gebruik van social media voor een overheid als gemeente.

Toch staat in de plannen voor 2017 staat dat Bedum zich eindelijk op het pad van de moderne communicatiemiddelen begeeft. Daarover berichtte het Dagblad van het Noorden dinsdag. Het Twitteren en Facebooken zal hij zelf niet meemaken, want de burgemeester gaat januari 2017 met pensioen.

Bakker: ,,Ik weet niks van het account. Er zijn natuurlijk meer die zo heten. Ik zal even contact leggen met onze afdeling communicatie, kijken wat we er aan kunnen doen. Het is voor mij in ieder geval een bevestiging van de risico’s van social media.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.