Fanatieke FC-fans breken met supportersvereniging

De fanatiekste supportersgroep binnen de FC Groningen-aanhang, de Groningen Fanatics, is woedend op de Supportersvereniging en zegt alle samenwerking per direct op.

De Supportersvereniging komt op voor de belangen van alle FC Groningen-supporters. De club ligt wel vaker onder vuur van de fanatiekere aanhang van FC Groningen, waar de Groningen Fanatics ook bij horen. De Supportersvereniging zou te veel op de hand van het clubbestuur zijn en te weinig opkomen voor de belangen van de fans.

Museum

Reden voor de boosheid is het optreden van voorzitter John Schurer tijdens de persconferentie waarbij de club haar naamswijziging bekendmaakte en tegelijkertijd een FC Groningen-museum aankondigde, de FC Groningen Experience. Schurer zou daar ten onrechte met de eer hebben gestreken van de komst van dat museum, schrijven de Groningen Fanatics in een open brief.

De Groningen Fanatics geven aan alle samenwerking met de supportersvereniging stop te zetten. Ze kregen elk jaar een bijdrage voor het maken van onder meer spandoeken maar dit geld hoeven de Groningen Fanatics niet meer. 'Wij hebben besloten dat we van een vereniging die geen of slechts een dubieuze rol speelt, geen geld meer willen aannemen en bedanken dus vanaf komend seizoen voor deze bijdrage.' Schurer zelf geeft aan geen commentaar te willen geven op de aanklacht.

Bestuur

In de brief geven de supporters ook aan elke samenwerking met het clubbestuur van FC Groningen per direct te beëindigen. De club overlegt regelmatig met verschillende supportersgroepen. De naamswijziging van stadion Euroborg naar het Noordlease Stadion heeft echter kwaad bloed gezet bij de Fanatics. ‘Het heeft geen enkele zin aan te schuiven bij een overleg met mensen die je niet vertrouwt.’

Lees hier de brief van de Groningen Fanatics.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.