Fans FC scoren matig op uitwedstrijden

Fans van FC Groningen blijven voor de verrichtingen van de groenwitten het liefst in de Euroborg. Op het maandag gepresenteerde overzicht van gemiddelde uitsupportersaantallen neemt de FC een matige zestiende plek in.

Dat heeft het platform Awaydays NL becijferd. Dit platform verzamelt informatie over uitsupporters, uitvakken en alles wat met uitwedstrijden in Nederland te maken heeft.

Met de FC reizen gemiddeld 232 supporters mee naar uitwedstrijden. Alleen ADO Den Haag en Excelsior vullen de uitvakken met respectievelijk 226 en 86 supporters nog minder.

Van de noordelijke clubs scoort Groningen met meereizende fans het slechtst. Cambuur weet zich per wedstrijd dit juist voorbije seizoen gesterkt door 253 fans in uitwedstrijden. Met Heerenveen reizen gemiddeld 264 supporters mee.

De ranglijst wordt aangevoerd door Feyenoord. Per uitwedstrijd reizen 803 supporters mee. In deze ranglijst van Awaydays moet Ajax ook genoegen nemen met een tweede plaats. 739 Ajax-fans reizen de club achterna bij uitwedstrijden. Schrale troost, in de lijst houdt Ajax PSV wel achter zich. De club uit Eindhoven weet zich in uitwedstrijden gesteund door 614 fans.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.