Feestelijke kerkfusie Midwolda

De hervormde gemeente en de gereformeerde kerk van Midwolda gaan samen. Zondag wordt dat officieel tijdens een feestelijke kerkdienst.

Hoogtepunt

Deze dienst, geleid door de dominees Helmantel uit Midwolda en Van der Woude uit Winschoten, vormt het hoogtepunt van een weekeinde vol festiviteiten rond het samengaan. Krachtenbundeling tussen hervormde en gereformeerde gemeenten is de afgelopen jaren een gebruikelijk beeld geworden.

Uitbundige viering

De Midwolders vieren de kerkfusie uitbundig. Dat begon gisteravond, toen de zaal van de gereformeerde kerk was omgetoverd tot een heuse muziektempel, met optredens van bands en een diskjockey. Vanmiddag is in de hervormde kerk een inleiding over wijnen, waarna een aantal soorten kan worden geproefd. De proeverij wordt opgesierd met muzikale intermezzo’s op onder meer het Hints-orgel van de kerk. Ook kunnen foto’s van eerdere kerkelijke feesten in Midwolda worden bekeken.

’s Avonds is in de gereformeerde kerk een warme maaltijd met daarna videopresentaties over de geschiedenis van de kerken in Midwolda, waar ook oud-predikanten terugkijken op hun tijd in het dorp. Morgen volgt dus de ondertekening van de akte van de fusie en is er een kindernevendienst in de hervormde kerk. Een tocht over de versierde Hoofdweg naar de gereformeerde kerk vormt het slotakkoord.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.