De kans op een parel in een oesterschelp is 1 op 15.000, en Feline Kwakkenbos uit Vogelenzang is de gelukkige. Ze vond een pareltje toen zij donderdag op bezoek was bij haar jarige oma op Terschelling. De 9-jarige is er dolblij mee, vertelt ze.

De familie bevond zich even buiten de jachthaven van West Terschelling. Aan de Waddenzeekant liggen veel oesters, stenen en mooie schelpen. Ze hebben thuis een grote verzameling aangelegd.

Feline liep met haar tante op het drooggevallen wad, toen zij de schelp zag liggen. Ze pakte hem op, poetste het zand eraf en zag meteen de parel zitten. Erin zaten eigenlijk drie kleine pareltjes in wording, waarvan een iets groter dan de andere twee.

Ontwikkeld

Feline en familieleden gingen ermee naar de plaatselijke juwelier om te checken of hun vermoeden klopte. „De juwelier constateerde dat het een echt pareltje is. Erg klein weliswaar, en niet veel geld waard omdat het zich nog niet ontwikkeld heeft”, vertelt Femke van Kampen, moeder van Feline.

Feline is blij. Ze vertelt hoe het ging. „Ik had al een parelmoerschelp gevonden. En toen zag ik de andere. Er zat een beetje zand in. En toen zag ik hem.”

Moederdag

Feline: „De juwelier zei dat het niet vaak voorkomt dat iemand een echt pareltje vindt. Ik ga hem op school laten zien. Maar ik heb hem aan mama gegeven voor Moederdag. En ze krijgt ook de andere schelp met parelmoer erop.”

Moeder Femke: „Ik ben helemaal verwend.”

Feline: „We gaan hem niet aan een ketting hangen hoor.”

De parel krijgt een ereplekje in de stenen kast, bij de andere schelpen, stenen, halfedelstenen en fossielen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen