Dit zijn de veertien nieuwe namen voor de zevende Grasnapolsky

Rapper Jay-Way stond eerder dit jaar met zijn band op het podium tijdens Grasnapolsky. Foto Duncan Wijting Foto: Duncan Wijting

Het kerstcadeautje voor avontuurlijke muziekliefhebbers is binnen, want de organisatie van Grasnapolsky heeft veertien nieuwe namen bekendgemaakt voor het festival op 6, 7 en 8 maart.

4b2m, Brad Stank, Ciao Lucifer, Conjunto Papa Upa, GENTS, KIEFF, Leo Svirsky, NOIR, Opera Alaska, Pet Deaths, Vera Siemons, Wasuremono, WATERBOLK en WUBBO & BENZ zijn toegevoegd aan de zevende editie in de voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda.

Nieuw project van Marien Dorleijn (Moss)

Wie nieuwe muziek wil ontdekken komt tijdens de zevende Grasnapolsky goed aan zijn trekken. Zo brengt de organisatie in het eerste weekend van maart de Britse straight-forward slackerpop van Brad Stank voor het eerst naar Nederland. Eerder dit jaar bracht pianist Leo Svirsky zijn plaat ‘River Without Banks’ uit, dat op Pitchfork met rapportcijfer 8 werd gewaardeerd.

Marien Dorleijn stond met zijn band Moss tweemaal eerder op Grasnapolsky, en keert de komende editie terug met zijn nieuwe project Opera Alaska. En met NOIR brengt theatercollectief Nineties Productions ‘een voorstelling vol dystopische acts, muzikale déjà vu’s en personages die lost in translation zijn in een technological future nightmare’ naar Scheemda.

Kunst en expedities

Binnenkort presenteert Grasnapolsky het kunst- en expeditieprogramma, waarin vernieuwende dans, theater, beeldende kunst, performance-art en expedities samensmelten met het Groningse heden en verleden.

‘Grasnapolsky Presents’ op ESNS

Een gratis toegankelijk voorproefje vindt zaterdag 18 januari plaats tijdens ESNS in Groningen. In The Dog’s Bollocks treedt tussen 15.30 en 19.00 uur een greep uit de line-up van het festival op in uitgeklede setting onder de noemer ‘Grasnapolsky Presents’. O.a. la loye, Meetsysteem en kunstenaar Lauwe Noordhof staan op het programma.

Alle aangekondigde acts voor Grasnapolsky 2020 beluister je via deze Spotify lijst .

loading

menu