Fietsbrug Blauwestad ter discussie

Komt er wel een fiets- en wandelbrug tussen Winschouten-Noord en Blauwestad? Over nut en noodzaak is twijfel.

Wethouder Kees Swagerman (SP) van Oldambt bevestigt de twijfels. Voordat de gemeente Oldambt vol gas geeft met de bouw van de brug, wil ze eerst duidelijkheid over het nieuwe woningbouwplan in Havenkwartier. De provincie wil daar een woonwijk aanleggen met huizen waaraan een aantrekkelijk prijskaartje hangt.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt is daarop tegen. Zij vreest dat de dorpen en naburige gemeenten daar nadelige effecten – leegloop – van ondervinden. Volgende maand praten de provincie en gemeente Oldambt verder over dit gevoelige onderwerp.

Bovendien lijkt de brug duurder uit te vallen dan begroot. Provincie en gemeente Oldambt gingen er aanvankelijk van uit dat de brug over het Winschoterdiep en A7 ongeveer 5,5 miljoen euro zou kosten. De provincie heeft 5 miljoen klaarliggen en de gemeente Oldambt zou een half miljoen bijdragen. Dat laatst blijkt een misrekening. ,,We hebben tot dusver 143.000 euro gereserveerd”, zegt Swagerman.

De meerkosten dreigen te ontstaan, omdat de brug enigszins moet worden verplaatst. Op de plek waar de brug was ingetekend blijkt geen rekening te zijn gehouden met de daar aanwezige flora en fauna.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.