Fietsen gezocht voor arme kinderen

Hebt u kinderfietsen die staan te verstoffen in de schuur? De gemeente Groningen helpt u er graag van af. Klein gebrek geen bezwaar. Dinsdag en woensdag houdt de gemeente een inzamelingsactie voor kinderfietsen. Deze worden opgeknapt en aangeboden aan kinderen uit gezinnen die op of onder het bestaansminimum leven.

Op de Vismarkt wordt dinsdag en donderdag tussen 11 en 16 uur een Kerststalling ingericht. Daar kunnen de oude kindertweewielers worden afgegeven. De fietsen worden ter plekke gerepareerd en beschikbaar gesteld aan kinderen uit gezinnen met een smalle beurs.

Recycle-kunstenares Maria Koijck bouwt de Kerststalling van fietsonderdelen en afvalmateriaal. Ingeleverde fietsen worden ter plekke door WerkPro gerepareerd, er wordt een cursus bandenplakken aangeboden en kinderen kunnen hun fiets laten versieren.

De fietsen-actie is de aftrap van een campagne die de aandacht vestigt op armoedeproblematiek. In Groningen groeit 1 op de 5 kinderen op in een gezin waar niet of nauwelijks geld is voor een gezond ontbijt, nieuwe kleren of een kinderfiets.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.