Fietsen mag weer in vernieuwd centrum Delfzijl

Delfzijl De fiets krijgt weer vrij baan in het winkelcentrum van Delfzijl, maar de bevoorrading van de winkels blijft voortaan begrensd tot de ochtend.

Met die maatregelen willen burgemeester en wethouders het pasvernieuwde winkelhart van Delfzijl toegankelijker en aantrekkelijker maken. Fietsen is nu nog taboe in het kernwinkelgebied, maar volgens B en W zitten tweewielers en voetgangers elkaar niet per se in de weg op de nieuwe stadsvloer.

Dat ligt echter anders voor de vrachtwagens van leveranciers. Zij mogen hun koopwaar daarom niet meer de hele dag afleveren, maar alleen nog binnen speciale venstertijden: van negen tot twaalf. Om ook gehandicapten goede toegang te geven tot het winkelgebied komen er op twee plaatsen aan de rand van het centrum extra invalidenparkeerplaatsen: op de Noordersingel (bij de Waterstraat) en de Havenstraat (bij de Waterstraat).

Met deze maatregelen volgt de gemeente de voorzetten die winkeliers, centrumbewoners en de Veilig Verkeer Nederland onlangs gaven op een discussiebijeenkomst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.