Fietssnelweg tussen Groningen en Ten Boer kan aangelegd

Bestuursrechter Bruinenberg ziet geen reden om de voorbereidingen voor de aanleg van een fietssnelweg tussen Groningen en Ten Boer te blokkeren.

Liefhebbers van het eeuwenoude kleipad met de officiële naam Stadsweg tekenden beroep aan tegen de plannen die de provincie Groningen eind vorig jaar presenteerde.

De werkgroep Stadsweg zo?-ZO! ziet het provinciale project als vernieling van een belangrijk stuk cultureel erfgoed. Het is ook de ondergang van een ander plan om de historische en ecologische waarde van het traject verder uit te bouwen, meent de werkgroep.

'Enkel verbreding'

Het huidige smalle fietspad wordt omzoomd door weelderig groen met bijzondere paddenstoelen en veel vogels en zoogdieren, betogen de liefhebbers. Zij pleiten voor een bescheiden verbreding van het fietspad. De provincie besloot het pad op te waarderen tot een Fietsroute Plus: 3,5 meter breed beton met een strook kunststof grastegels op een groot deel van het traject voor landbouwverkeer.

Protest

Formeel vroeg de protestgroep een voorlopige voorziening uit te spreken tegen de omgevingsvergunning die is verleend. De groep kan nog verder procederen, maar de kans dat zij aan het einde van de juridische strijd gelijk krijgen is met deze uitspraak van bestuursrechter Fred Bruinenberg klein.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.