Fietsverhuurshop opent in centrum Delfzijl

Stichting Parkdiensten Eemsdelta opent in het centrum van Delfzijl een fietsverhuurshop. Particulieren die de omgeving wil verkennen kunnen daar met ingang van vrijdag 2 september terecht.

De winkel wordt uitgerust met 55 elektrische fietsen, vijf elektrische scooters en diverse gewone fietsen en is te vinden in de Willemstraat.

,,We verhuren al een paar jaar met succes elektrische fietsen en scooters in de Eemshaven (zie foto) en zijn uitgegroeid tot de grootste verhuurder van het Noorden. Bedoeling is dat we ons in de Eemshaven concentreren op bedrijven. De shop in Delfzijl wordt vooral voor particulieren’’, laat Jan Wierenga van Parkdiensten Eemsdelta (PDED) weten.

Wierenga vertelt dat de winkel in het Delfzijlster centrum een grote wens was. ,,We hopen zo zichtbaarder te worden, meer klanten te bereiken en een bijdrage te leveren aan de toeristische dienstverlening in deze mooie omgeving.’’ PDED kan routes op maat maken en printen.

De fietsverhuurshop zal volgens Wierenga gerund worden door drie personen die zo een leer- werktraject volgen en vooruit worden geholpen op de arbeidsmarkt. PDED is in 2009 opgericht voor medewerkers van bedrijven op het Chemiepark Delfzijl om hen nieuwe mogelijkheden een een (tijdelijke) baan te bieden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.