Filmopnamen in Stadspark Winschoten

In Winschoten wordt dit pinksterweekeinde een film opgenomen met de werktitel ‘Wraak’. Acteurs en de filmcrew werken dag en nacht.

De film is een initiatief van Sander Blom en Jeroen Duchatteau. Ze begonnen een half jaar geleden aan het project en ontvingen subsidie van de Kunstraad Groningen en de gemeente Oldambt.

Het verhaal draait om de vrienden Emiel en Daan. Ze krijgen ruzie tijdens een avondje stappen. Een dag later is Emiel vermist. De film gaat over wat er daarna allemaal gebeurt. De vraag is of Daan, gespeeld door Ids Meijer uit Groningen, meer weet dan hij vertelt. Sander Blom laat weten dat nog wordt nagedacht over de definitieve naam voor de film.

De opnames vinden zondag tot na middernacht plaats in het Stadspark. Zaterdag was de filmcrew te vinden in een woning aan de Vondellaan en in het Winschoter uitgaansleven. Ook op tweede pinksterdag draait de camera. Dan is een appartement boven een café op het Marktplein het decor.

Als alles meezit komt de film nog deze zomer uit. De makers hopen op een vertoning in de bioscoop van De Klinker en tijdens het festival Hongerige Wolf. Daarna zal het op internet te zien zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.