Horecaondernemer Patrick Beijk is weg bij de foodmarkt in hoekpand Merckt aan de Grote Markt in Groningen. Hij richt zich op De Toekomst in Scheemda.

In deze voormalige strokartonfabriek realiseert hij om te beginnen een pub, een beergarden en een brouwerij. Hij verwacht dat, nu zijn focus niet meer op Merckt ligt, De Toekomst sneller z’n deuren zal openen.

De foodmarkt inclusief 18 koopappartementen in hoekpand Merckt was een initiatief van Beijk en projectontwikkelaar MWPO van Kristiaan Capelle. MWPO was ook betrokken bij De Toekomst.

Wegen gescheiden

Om niet nader genoemde redenen zijn de wegen van Beijk en MWPO nu gescheiden. MWPO heeft in de Maripaan Groep een nieuwe partner gevonden om Merckt een commerciële invulling te geven. De Maripaan Groep is eigenaar van zo’n 15 Jumbo-filialen in Noord-Nederland, ‘t Feithhuis in Groningen en heeft z’n hoofdkantoor in de oude graansilo op de kop van de Oosterpoort.

Afgelopen zomer stokte het al met de invulling van Merckt, een horecacomplex van 1700 vierkante meter verdeeld over drie verdiepingen met ruimte voor een kleine 20 verschillende horecaconcepten. Beijk was verhuurder van de zogeheten inpandige foodcorners én zou er de gehele drankvoorziening verzorgen, ook op de openluchtbar op het dak.

Meest markante horecaondernemer in 2018

De oorzaak van de ernstige vertraging zou corona zijn, maar naar het zich nu laat aanzien, spelen er andere kwesties. Beijk noch MWPO noch de Maripaan Groep noch de gemeente Groningen wil reageren.

Beijk is ook uitbater van grand café Mr. Mofongo, Chaplins Pub en The Dog’s Bollocks. Hij won diverse prijzen en werd uitgeroepen tot meest markante horecaondernemer van het jaar 2018 in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen