Fonds helpt creatieve kinderen in Hoogezand

Het Jeugdcultuurfonds Hoogezand-Sappemeer brengt muziek, theater en dans binnen het bereik van kinderen van ouders met een smalle beurs.

De gemeente stort jaarlijks vijfduizend euro in het Jeugdcultuurfonds. De Rabobank legt eenzelfde bedrag bij. Met 10.000 euro kunnen ruim dertig kinderen uit Hoogezand-Sappemeer volgend jaar meedoen aan kunstzinnige en culturele activiteiten die anders buiten hun bereik zouden zijn.

Toneel, dansen, schilderen, muziek maken. Ieder kind is creatief, maar daar uiting aan geven is niet voor iedereen betaalbaar. Het provinciaal Jeugdcultuurfonds Groningen is in 2015 als eerste succesvol gestart in Stad en nu ook actief in Hoogezand-Sappemeer.

Het Jeugdcultuurfonds Hoogezand-Sappemeer maakt het mogelijk dat jongeren van vier tot achttien jaar uit gezinnen met een smalle beurs ook buiten schooltijd muziek-, theater- of danslessen kunnen volgen.

Ouders met een inkomen tot honderd vijftien procent van het minimum inkomen kunnen bij het fonds aankloppen. Het jeugdcultuurfonds honoreert uitsluitend aanvragen voor opleidingen bij erkende culturele instellingen of –aanbieders, waarbij maximaal 450 euro per lesjaar wordt vergoed. Na dat jaar kan er eventueel opnieuw een aanvraag worden ingediend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.