Fontana Bad Nieuweschans krijgt extra thermaalbaden

Fontana Resort Bad Nieuweschans krijgt er twee thermaalbaden bij. Eén voor reguliere bezoekers en een tweede, iets kleinere, voor saunabezoekers.

Noodzakelijk

Het is voor het eerst in de 31-jarige geschiedenis van Fontana dat de capaciteit van het mineraalbad, de publiekstrekker, wordt uitgebreid. Naast de aanleg van twee thermaalbaden komt er een paviljoen met negentig zitplaatsen, deels met een overdekte veranda. Dit eet- en drinkgedeelte is eveneens voor sauna- en hotelbezoekers. Badgasten kunnen gebruik blijven maken van de brasserie.

Een tweede thermaalbad is noodzakelijk, omdat Fontana met jaarlijks ongeveer 210.000 bezoekers, aan de grenzen van zijn capaciteit zit. ,,Spreiding is gewoon een vereiste. We zijn te vaak, te vol”, erkent directeur Jos Keizer. ,,Om aan de top in de Wellness-branche te blijven moeten we nu investeren.”

Keizer geeft aan dat een tweede thermaalbad niet direct drommen extra bezoekers zal trekken. ,,Dat is ook niet het uitgangspunt, maar stilletjes hopen we wel op extra bezoekers.” Fontana is financieel kerngezond en kan de miljoenen euro’s kostende uitbreiding financieren. Maar de operationele kosten nemen toe. ,,Het bad moet worden schoongemaakt, er moet toezicht zijn en de energiekosten gaan stijgen.”

Twee jaar

Dit jaar wordt ook de saunatuin vergroot, er komt een aardsauna en dus een thermaalbad voor de saunagasten. ,,Het saunagedeelte gaan we bouwen van kelo-hout. Dat is hout afkomstig uit het noorden van Finland en Rusland en heeft een specifieke geur. De stijl van onze saunagedeelte is een Nordicstijl. Gewoon heel basic, geen poespas met Boedhabeeldjes enzovoorts. Fontana is wat dat betreft heel authentiek en heeft een eigen karakter. Daarmee hebben we naam gemaakt”, weet Keizer.

Fontana trekt twee jaar uit om de uitbreiding te realiseren. In het najaar van 2017 moeten de plannen zijn afgerond. ,,We doen alles in eigen beheer en met eigen financiële middelen.” De miljoeneninvestering levert naast een kwaliteitsimpuls een handvol nieuwe banen op.

Banen

Bij Fontana verdienen ongeveer 125 mensen een boterham. Het gaat om totaal tachtig fulltime banen. Nog eens 45 mensen zijn bijna dagelijks actief binnen Fontana voor diverse pachters. ,,Al met al hebben ongeveer 170 mensen werk dankzij Fontana.” Fontana Resort Bad Nieuweschans had afgelopen jaar een bruto omzet van 10 miljoen euro. Fontana maakt sinds de opening in december 1985 internationaal furore vanwege het mineraalwater. Dat water, diep uit de bodem, voldoet aan de strenge Duitse normen voor thermaalbaden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.