Fors gaslek in winkelcentrum Veendam

Bij graafwerkzaamheden aan de Kerkstraat in het winkelcentrum van Veendam is vrijdag een gaslek ontstaan. Veertien winkels en bewoners van de daarboven gelegen appartementen zitten zonder gas.

De brandweer laat weten dat het gaat om een fors lek dat moeilijk dicht te krijgen is. Monteurs van Enexis zijn bezig om het probleem te verhelpen en dat neemt naar verwachting een groot deel van de dag in beslag. ,,Het lastige is dat het lek van drie kanten ingekapseld moet worden’’, laat een woordvoerder van Brandweer Groningen weten.

Bijkomend probleem is volgens hem dat bij het ontstaan een behoorlijke gaswolk naar boven kwam. ,,De brandweer heeft daarom redelijk wat bluswater moeten gebruiken. Daardoor is het gas vervuild geraakt en zal het moeten worden schoongemaakt voordat we de aansluitingen kunnen herstellen.’’

In het Veendammer centrum vinden sinds deze week werkzaamheden plaats. Die bestaan uit het herinrichtingen van de Kerkstraat, het vervangen van de huisaansluitingen van het riool en het maken van een verbinding tussen de Kerkstraat en de J.G. Pinksterstraat.

De Kerkstraat is daardoor voor voetgangers en fiets toegankelijk. Voor gemotoriseerd verkeer gelden omleidingsroutes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.