Fotograaf: 'Ik ben liever niet objectief'

Al tien prijzen van de Zilveren Camera sleepte de Groningse fotograaf in de wacht en afgelopen zondag kon Kees van de Veen het lijstje uitbreiden. Ditmaal werd zijn foto gekozen tot de beste in de categorie ‘dagelijks nieuws enkel’.

Wie is deze Groningse fotograaf en wat kenmerkt zijn foto’s? Verslaggever Marjolein Knol mocht met de fotograaf mee op pad. Daar blijkt dat het aansturen van het onderwerp niet altijd even makkelijk is bij het maken van een portret. Ook vertelt Van de Veen over een van de meest indrukwekkende fotoseries die hij tot nog toe maakte.

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 28,2 MB).

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.

Geen persfotograaf
Van de Veen (35) is een freelance fotograaf voor NRC, Trouw, Dagblad van het Noorden en vele andere opdrachtgevers. Hij studeerde aan het ROC in Ede, waarna hij een jaar naar de fotoacademie in Amsterdam ging om les te krijgen van zijn voorbeeld Joost van den Broek.

De Groningse fotograaf noemt zich geen persfotograaf, maar een fotojournalist. Van de Veen: ,,Een fotojournalist denkt meer na over het verhaal en de achtergronden, in tegenstelling tot een persfotograaf die vaak snel weer weg is als hij een foto heeft gemaakt.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.