Fotograaf Kees van de Veen uit Haren op de shortlist voor de Zilveren Camera 2020

Kees van de Veen in actie. Foto: eigen foto

Fotograaf Kees van de Veen uit Haren maakt kans op de Zilveren Camera, de prestigieuze prijs voor fotojournalistiek.

Dat maakte stichting de Zilveren Camera donderdag bekend. Van de Veen is de enige fotograaf uit het Noorden die kans maakt op de prijs. Vorig jaar waren nog vier noordelijke fotografen genomineerd voor de Zilveren Camera.

„Het is niet de eerste keer dat ik genomineerd ben, maar elke keer is het toch weer bijzonder”, reageert Van de Veen. „Het is toch een bevestiging dat je goed werk levert.”

Fotoserie op intensive care

Het is nog niet bekend met welke foto Van de Veen kans maakt op de Zilveren Camera. Fotografen mochten voor de wedstrijd meerdere foto’s en fotoseries inzenden waar een professionele jury vervolgens een selectie uit maakt.

„Ik heb verschillende losse foto’s ingestuurd en twee fotoseries: één waarbij ik een man met corona volgde op de Intensive Care in het WZA en een serie over de coronamaatregelen bij de herindelingsverkiezing van de gemeente Eemsdelta.”

Online uitreiking

De top 3 in elke categorie wordt tijdens de officiële online uitreiking op donderdag 4 februari 2021 bekend gemaakt. In totaal zijn er elf categorieën die variëren van beste regionale nieuwsfoto tot beste sportfoto.

De winnaar van één van deze categorieën mag zich aan het einde van deze avond de winnaar van de Canon Zilveren Camera 2020 noemen. De fotograaf die de Zilveren Camera in ontvangst neemt, wint een wisseltrofee en een geldbedrag van 10.000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu