Fraudezaak bij begrafenisvereniging Ulrum

Het bestuur van begrafenisvereniging Het Kerspel in Ulrum beticht zijn voormalige boekhouder van het knoeien met de boeken. Er is aangifte gedaan.

Het Kerspel zegt dat de boekhouder geld in eigen zak heeft gestoken en dat de vereniging daardoor in de problemen is gekomen. Nadat de bestuursleden verschillende signalen zouden hebben gekregen, zijn ze volgens hen zelf tot actie overgegaan. Naar aanleiding van signalen over onbetaalde facturen heeft het bestuur een onderzoek ingesteld. Daaruit zou zijn gebleken dat de kas vrijwel volledig leeg is.

De boekhouder is de afgelopen acht jaar in dienst geweest bij Het Kerspel en heeft tijdens deze periode verschillende functies bekleed. Mede hierdoor zou het bestuur geen aanleiding hebben gehad om te twijfelen aan de persoon in kwestie.

Het mogelijke schandaal zou aan het licht zijn gekomen nadat verschillende rekeningen niet zouden zijn betaald. Na vraag om uitleg zou de boekhouder vaak zijn aangekomen met smoesjes en werd de verklaring weer vooruitgeschoven.

De boekhouder zelf is niet voor commentaar bereikbaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.