FrieslandCampina verplaatst werk naar Noorden

Zuivelproducent FrieslandCampina zet het mes in drie Nederlandse bedrijfsonderdelen. Daardoor komen in totaal 140 banen te vervallen, zowel vaste als tijdelijke, meldde de onderneming dinsdag.

Uitbreiding
Wel breidt het bedrijf juist uit in het Noorden. Het bedrijf verplaatst de productie van kaas en boter naar de fabrieken in Bedum en Noordwijk in het Westerkwartier. Het zuivelconcern investeert tegelijkertijd 30 miljoen euro in de uitbreiding van productielocaties. De verplaatsing levert echter geen nieuwe arbeidsplaatsen op.

De kaasproductie in Rijkevoort wordt in het derde kwartaal van 2017 verplaatst naar de productielocaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. De boterproductie gaat van Den Bosch naar Noordwijk (Groningen), begin volgend jaar.

Sluiting
Dat gaat elders in het land ten koste van in totaal ongeveer 110 arbeidsplaatsen. Daarnaast concentreet FrieslandCampina de productie van biologische zuivel in Maasdam en sluit medio 2016 de kleinschalige vestiging in Limmen. Dat kost nog eens dertig werknemers hun baan.

Foto ANP/Jacob van Essen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.