Friezen veilen FC-shirt bekerfinale

Nota bene het Friese bedrijf Domino ICT uit Leeuwarden biedt via Onlineveilingmeester.nl een voetbalshirt aan van FC Groningen met handtekeningen van alle spelers die in mei de bekerfinale in Rotterdam wonnen. De opbrengst van de verkoop gaat naar Kika.

Het shirt is jammer genoeg niet gedragen in de finale, vertelt Werner Bergsma van Domino. Het shirt was voorbestemd om gedragen te worden door Tom Hiariej maar hij deed wegens een blessure niet aan de finale tegen PEC Zwolle mee. ,,Het blijft een uniek shirt”, vindt Bergsma. Er zijn er namelijk slechts 50 van gemaakt.

Het Leeuwarder bedrijf kwam anderhalve maand geleden in het bezit van het gesigneerde shirt bij een verloting tijdens de zakenbeurs Noord-Nederlandse Promotiedagen. Een shirtsponsor van de FC verlootte het voetbalshirt daar.

Bergsma en zijn collega's vinden echter dat het shirt niet thuishoort in Friesland. ,,Het is jammer als het hier in een bureaulade verdwijnt.” Ze denken dat er in Groningen belangstelling voor moet bestaan. ,,Zelf heb ik als fan de bekerwinst van Heerenveen in 2009 meegemaakt. Van die wedstrijd zou ik graag een shirt willen hebben”, geeft Bergsma prijs.

Gezien de sentimenten die tussen Groningse en Friese voetbalfans leven vindt hij het een goed initiatief om het shirt aan te beiden via een veiling. De opbrengst gaat naar Kika, die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker.”

De veiling begint deze vrijdagmiddag om 16 uur. Bieden kan tot maandagavond 28 december 20 uur Bergsma hoopt dat het shirt voor plusminus duizend euro in handen van een Groningse fan komt. De hoogste bieder mag het shirt na de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht op 17 januari 2016 komen ophalen in het supportershome van FC Groningen.

De veiling van het shirt is hier te vinden.

Foto: het shirt dat geveild wordt. Foto Onlineveilingmeester.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.