GBB en Gasberaad stoppen advisering Hans Alders

De Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Groninger Gasberaad stoppen voorlopig met het adviseren van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders over het schadeprotocol.

Dat hebben ze maandag laten weten. Ze willen pas weer een gesprek aangaan over schadeafhandeling als de NAM niet langer schade-inspecties uitvoert. Tot die tijd heeft het volgens de GBB en het Gasberaad geen enkele zin om de NCG te adviseren over een nieuw NAM-schadeprotocol.

De organisaties, die met Alders overleggen binnen de Maatschappelijke Stuurgroep, noemen het ontluisterend dat de werkwijze niet verandert. Dat terwijl ook Alders heeft aangegeven te willen praten over herziening. GBB en het Gasberaad stellen dat het draagvlak van Alders wordt aangetast doordat de NAM ‘een eigen koers vaart’.

De druppel die de emmer deed overlopen en de groepen deed besluiten de advisering te staken was onder meer het ‘aan de kant zetten’ van Vergnes-expertise, een van de grootste contra-expertisebureaus in de regio. Ook ‘de zee van C-schades’ en ‘het jarenlang onterecht negeren van de schades in het buitengebied’ speelden mee.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.