GBB stopt definitief met de dialoogtafel

De Groninger Bodem Beweging schuift niet meer aan bij de Dialoogtafel. De tafel heeft volgens de club te weinig resultaat opgeleverd. Vanaf nu wil de organisatie vooral optreden als een soort vakbond voor Groningers.

De Groninger Bodem Beweging (GBB) komt op voor de belangen van Groningers die zijn getroffen door de aardbevingen. Tijdens een ledenvergadering in Loppersum gisteren leek het er nog op dat het bestuur eerst met haar klankbordgroep wilde overleggen over de nieuwe koers. Dit is nu van de baan.

Aan de Dialoogtafel praatte de GBB met onder meer de NAM en het ministerie van Economische Zaken over de compensatie voor Groningers die zijn getroffen door de aardbevingen. Deze overleggen leverden niet op wat de beweging graag had willen zien. De GBB wil meer tijd en energie steken in actievoeren en juridische stappen tegen onder meer de NAM.

Daarnaast gaat de rol en samenstelling van de Dialoogtafel flink veranderen. Vanaf 1 juni moet Nationaal Coördinator Hans Alders ervoor zorgen dat 152.000 woningen en 18.000 panden aardbevingsbestendig worden gemaakt. Dat doet hij samen met de NAM en de overheden. Schorren en de andere bestuursleden verwachten dat deze partijen uit de Dialoogtafel stappen waardoor de tafel aan kracht inboet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.