GGD Groningen gaat Eindhoven helpen met contactonderzoek (want in Groningen wordt bijna niks meer gevonden)

De GGD Drenthe test mensen in een drive-thru teststraat. Foto: ROBINUtrecht

De GGD Groningen gaat de GGD in Eindhoven helpen met bron- en contactonderzoek naar coronabesmettingen.

In Groningen komen er nauwelijks besmettingen met het coronavirus bij, ook nu iedereen met klachten zich kan laten testen. Daardoor heeft de GGD tijd om in andere regio’s te helpen. In het Noorden zijn de GGD’s de hele coronacrisis doorgegaan met zogenoemd bron- en contactonderzoek. Een deel van de acht Groningse bron- en contactonderzoekers gaat vanaf maandag telefonisch dat onderzoek doen in Eindhoven.

1928 testen onder gewone Groningers

Vanaf 1 juni zijn er in Groningen 1928 mensen met corona-achtige klachten getest. daarvan bleken er drie positief. Daarnaast zijn er in Groningen nog drie besmettingen vastgesteld bij testen in zorginstellingen. Het aantal mensen dat zich aanmeldt voor een test blijft in Groningen vrij stabiel rond de tweehonderd per dag.

2183 testen onder gewone Drenten

In Drenthe zijn de eerste week 920 mensen getest en afgelopen week 1263. Een behoorlijke stijging dus. Van 5 tot en met 11 juni zijn er zeven nieuwe besmettingen vastgesteld in Drenthe. Welke van die besmettingen uit de teststraat kwamen en welke uit zorginstellingen, weet de GGD Drenthe niet.

Lees zaterdagochtend in de bijlage en op de website een uitgebreid interview met Jos Rietveld, directeur van de GGD Groningen. Vrijdag was hij te gast in DVHN Live. Bekijk die uitzending hieronder terug.

loading

menu