GRID met duizenden krabbels voor behoud naar stadhuis Groningen

Medewerkers van GRID Grafisch Museum gaan dinsdagmiddag met een door 3000 mensen ondertekende petitie voor behoud van het museum naar het stadhuis van Groningen

De handtekeningen worden daar overhandigd aan wethouder Paul de Rook. De handtekeningen voor de petitie werden de afgelopen maanden ingezameld.

Deze zomer werd bekend dat GRID Grafisch Museum Groningen de komende vier jaar geen structurele subsidie krijgt van gemeente en provincie Groningen. Het besluit werd genomen tegen het advies van de Kunstraad in. Eind vorige maand kondigde wethouder De Rook dat het museum het komende jaar wel een incidentele subsidie van 20.000 euro krijgt.

De medewerkers van het museum stellen dat GRID desondanks in de gevarenzone blijft. Zonder de zekerheid van de door de Kunstraad geadviseerde 70.000 euro per jaar staat het voortbestaan van GRID op het spel.

Dinsdagavond is er op het stadhuis een hoorzitting over de Cultuurnota 2017-2020. Directeur Fronique Oosterhof van GRID Grafisch Museum houdt dan een pleidooi voor een structurele subsidie.

Foto: GRID Grafisch Museum in de Sint Jansstraat in Groningen. Foto: Archief DvhN/Corné Sparidaens

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.